Dorpel of drempel?

Er kan nog wel eens wat verwarring ontstaan tussen dorpels en drempels. Deze termen worden dan ook regelmatig door elkaar gebruikt. Waar een drempel van oudsher vaak werd geplaatst om een hoogteverschil tussen twee ruimtes op te vangen (vaak tussen binnen- en buitenshuis), worden dorpels boven en onder deuren geplaatst om zo het indringen van vocht tegen te gaan. Ook zorgen dorpels voor een nette afwerking van het deurkozijn en zorgen deze ervoor dat de geplaatste deur niet langs de vloer of het plafond schuurt.

Deurdorpels

Het plaatsen van een deurdorpels is de oplossing voor het tegengaan van binnendringend vocht en tocht. De schuine afwerking zorgt ervoor dat het vocht langs de dorpel naar beneden loopt, zonder dat het de kans heeft om in het kozijn te trekken. Ook wordt er op deze manier voor gezorgd dat het metselwerk onder het kozijn niet aangetast kan worden. Niet alleen zijn deurdorpels hierdoor ontzettend functioneel, er wordt ook meteen een fraaie afwerking gerealiseerd bij deurkozijnen.

Dorpels

Waar deurdorpels vooral aan de buitenkant van een woning worden geplaatst, worden reguliere dorpels met name binnen toegepast. Ook hier fungeert een dorpel als overgang en tussen verschillende vertrekken en als stijlvolle afwerking tussen verschillende typen vloerbedekking, zoals tegels en laminaat. Om het ongewenst verspreiden van vocht (en tocht) tegen te gaan is een dorpel essentieel voor een stijlvolle afscheiding tussen vochtige vertrekken (de badkamer) en droge ruimtes (zoals de overloop).

Een hardstenen dorpel kopen bij Steenbok Natuursteen

Bent u op zoek naar een natuurstenen dorpel op maat? Bent u van plan een nieuw kozijn te installeren en zoekt u een bijpassende dorpel met een nette, afgewerkte uitstraling? Bekijk hier onze verschillende dorpels, stofdorpels, douche dorpels en badkamer dorpels van hardsteen.
Alle hardstenen dorpels in stijlvol donkergrijs zijn gemaakt van het dieptegesteente graniet, met een gezoete afwerking: Fine Basalt. Graniet is een sterk en hard materiaal met weinig opvallende accenten, waardoor het uitermate geschikt is voor verschillende toepassingen.

Gezoet antraciet natuursteen

Onze natuurstenen dorpels bestaan uit hardsteen, wat een algemene benaming is voor kalksteen met een meer of minder aanwezige blauwgrijze kleur. De dorpels zijn gezoet afgewerkt. Deze afwerking geeft het oppervlak een egale afwerking, een subtiele matte glans en maakt slijtage minder zichtbaar.

De juiste dorpel van hoogwaardig natuursteen

Een hardstenen dorpel is de oplossing voor een functionele, maar nette en complete look van elke vloer. In huis zorgt een dorpel voor een stijlvolle overgang tussen twee kamers.

Het voordeel van hardstenen dorpels

Naast de sfeervolle, maar natuurlijke look van hardsteen als groot voordeel, heeft het kiezen voor dorpels in dit materiaal een hoop andere voordelen. Zo is natuursteen waterbestendig en gemakkelijk te onderhouden, zowel binnen- als buitenshuis. Dit maakt de duurzame steensoort perfect geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer.
Omdat hardsteen lang meegaat en minder snel slijt dan andere materialen, kunt u gedurende alle seizoenen, jaren plezier hebben van uw dorpels zonder al te veel tijd aan onderhoud te besteden.

Welke dorpels zijn geschikt als waterkering in een douche?

Fine Basalt is een granietsoort waavan ál onze dorpels zijn vervaardigd. Dit materiaal is bij uitstek geschikt voor vochtige ruimtes en kan daarom gebruikt worden als waterkering of douchedorpel. Het meest gebruikt als douchedorpel is de schuine dorpel met dam, maar afhankelijk van de situatie is elk van bovenstaande hardstenen dorpels hiervoor te gebruiken.

Uw natuurstenen dorpel op maat bij Steenbok Natuursteen

Kunt u de juiste maat dorpel niet vinden tussen onze standaard maten? Dat is geen probleem. Bij Steenbok Natuursteen hebben wij voldoende voorraad en zagen we graag uw dorpel in de gewenste maat. Maak een keuze uit ons aanbod en vul de verschillende specificaties in zoals de afmeting, vorm en gewenste afwerking. Dan zorgen wij voor de rest. Heeft u hulp nodig? Neem contact op met één van onze specialisten voor vrijblijvend advies.