Montage producten

Op deze pagina vindt u een overzicht van onze montage artikelen. Lees hieronder of u het beste lijm of kit kunt gebruiken, vóórdat u bestelt.

Gemakkelijk zelf natuurstenen producten plaatsen

Het zelf plaatsen van natuursteen producten is zeer goed te doen, maar uiteraard zijn hier de juiste verwerkingsmaterialen én kennis voor nodig. Aangezien natuursteen vrij poreus is van samenstelling, is het van belang te kiezen voor producten die het aantasten en verkleuren van het gesteente tegengaan. Daarom hebben wij met onze jarenlange ervaring in de natuursteen montage, ons assortiment speciaal samengesteld uit verwerkingsmaterialen, welke bij uitstek geschikt zijn voor de typen natuursteen in ons assortiment.

Natuursteen lijmen

Bij het monteren van natuursteen is het gewenst dat het gesteente niet verkleurt of aangetast kan worden door vocht. Vandaar onze aanbeveling voor natuursteen lijm vervaardigd met de ARDURAPID® technologie: hierbij wordt het aanmaakwater uit de lijm volledig gekristalliseerd. Vocht krijgt dus simpelweg geen kans om in de steen te trekken, waardoor verkleuring en uitbloeiing worden uitgesloten. Door de vochtafstotende werking is dit product bij uitstek geschikt voor het lijmen van natuursteensoorten zoals graniet. door de vochtafstotende werking is dit product bij uitstek geschikt voor het lijmen van natuursteensoorten zoals graniet.

Wij raden natuursteen lijm aan wanneer u het hardgesteente wenst te leggen op een oneffen ondergrond met lichte structuur, of wanneer u het materiaal iets wenst op te hogen zodat het bijvoorbeeld beter aansluit op uw kozijn (hoogteverschil tussen 4mm en 30mm).

Natuursteen kit

Zowel voor de plaatsing van natuursteen in vochtige als droge vertrekken, is een sterke montagekit nodig. Hierbij is het zeer belangrijk een zuurvrije kit te kiezen: de steensoort kan door inwerking van zuur namelijk zijn glans verliezen, met dofheid als gevolg. Voor optimale kleefkracht en smetteloze montage, zijn eigenschappen zoals oplosmiddelvrij en krimpvrije uitharding essentieel.

Wij raden natuursteen kit aan wanneer u het hardgesteente wenst te leggen op een vlakke ondergrond met een maximaal hoogteverschil van 3mm.

Tips voor het zelf monteren van natuursteen

Naast de juiste verwerkingsproducten, komt er nog een hoop meer kijken bij het zelf plaatsen van natuursteen. Onze specialisten hebben daarvoor speciaal een aantal tips op rij gezet.

Wenst u te plaatsen op een ruwe of effen ondergrond? Bekijk en meet het hoogteverschil om de keuze te maken tussen lijm en montagekit.

Elk product heeft zijn eigen verwerkingstemperatuur. Zorg er dus voor dat de ruimte waarin u monteert hieraan voldoet. Neem ook de uithardings- en verwerkingstijd van elk product in acht.

Om vlekken op natuursteen te voorkomen door onbedoeld morsen tijdens het plaatsen maakt u het gesteente eerst vochtig, om vervolgens de resten verwerkingsmateriaal met een natte doek te verwijderen.

Maak het gesteente grondig schoon voor u start met de verwerking. Zorg er daarnaast voor dat uw natuursteen product goed droog is bij het monteren. Daarnaast is het van belang op een schone ondergrond te werk te gaan.