Hardstenen (natuursteen) raamdorpels op maat

Een raamdorpel, ook wel ‘waterslag’ of ‘buiten vensterbank’ genoemd, is direct onder een raamkozijn te vinden aan de buitengevel van een huis. Zo wordt er een nette uitstraling gecreëerd en wordt er met de schuine afwerking tegelijkertijd voor gezorgd dat regenwater, vuil en vocht niet in het onderliggende metselwerk terechtkomt. Bent u op zoek naar stijlvolle raamdorpels op maat? Dan bent u bij Steenbok Natuursteen aan het juiste adres.

Het voordeel van een natuursteen vensterbank voor buiten

Alle onze raamdorpels of waterslagen, zijn voorzien van een smalle gleuf over de gehele lengte (voorzijde). Dit wordt ook wel een waterhol genoemd. Een waterhol zorgt ervoor dat het water dat aan de dorpels kan blijven hangen, daadwerkelijk naar beneden valt en niet terechtkomt in of tegen de muur.

Waarom raamdorpels van natuursteen?

Onze raamdorpels zijn vervaardigd uit hoogwaardig, ijzersterk natuursteen. Dit zorgt ervoor dat deze uitermate geschikt zijn voor toepassingen buitenshuis. De raamdorpels zijn beschikbaar in verschillende afwerkingen, waaronder gezoet. Dit zorgt voor een stijlvolle, matte uitstraling. Geeft u de voorkeur aan een buiten vensterbank met geschuurde afwerking? Ook dat is mogelijk.

Daarnaast kent het kiezen voor een natuurstenen raamdorpel nog vele andere voordelen:

  • IJzersterk materiaal dat goed tegen een stootje kan: het is kwalitatief zelfs beter dan Belgisch Hardsteen;
  • Het materiaal heeft kraswerende eigenschappen en is daarnaast kleurvast;
  • Het weer heeft geen invloed op de kwaliteit van de raamdorpel; deze is namelijk bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. Ook UV-straling heeft geen nadelige gevolgen voor het materiaal.
  • Gemakkelijk in onderhoud: indien gewenste kunt u het materiaal gemakkelijk impregneren met of zonder kleurverdieper, om de raamdorpels er weer als nieuw uit te laten zien én te beschermen tegen het indringen van vuil.

Raamdorpels op maat

In ons assortiment hebben wij twee standaard dieptematen: 16 en 21 centimeter. Daarnaast kunnen wij u door onze eigen natuursteenzagerij voorzien van verschillende lengtes en afwerkingen, zodat u altijd uw natuursteen raamdorpel perfect op maat thuis ontvangt. Wilt u liever eerst een proefstuk van het materiaal ontvangen? Ook dat is uiteraard mogelijk!

Uw hardstenen vensterbank voor buiten: een duurzame keuze

Kies voor duurzaamheid en kwaliteit met een granieten raamdorpel van Fine Basalt. Maak een keuze uit ons aanbod in hardstenen vensterbanken voor buiten en vul de benodigde specificaties in onze maatcalculator. Dan zorgen wij voor de rest. Heeft u hulp nodig? Neem contact op met één van onze specialisten voor vrijblijvend advies.