0,00
× Menu
Persoonlijk advies nodig?

Neem contact met onze natuursteenexperts.

Maandag - vrijdag 08:30 - 17:00 uur

Natuurstenen vijverrand

Een vijver is pas écht af wanneer er een nette vijverrand omheen is gemaakt. Er zijn eindeloos veel verschillende vijverranden mogelijk, variërend van beplanting rondom de vijver, tot een strakke afwerking door middel van een natuurstenen vijverrand. Een vijverrand van natuursteen is een duurzame en tevens stijlvolle manier om uw vijver af te werken.

Steenbok Natuursteen Vijverrand Fine Basalt (antraciet, gezoet)

Natuursteen materialen

Er zijn verschillende soorten hardsteen om uw vijverrand mee te maken. Onze materialen Graniet Fine Basalt (antraciet, gezoet), Absolute Black (zwart, gepolijst) en Steel Grey (grijs, gezoet) zijn daarvoor bij uitstek geschikt, vanwege de duurzame en weerbestendige eigenschappen.

Onderhoud van een natuurstenen vijverrand

Natuurlijk wilt u dat uw vijverrand zo lang mogelijk in goede staat blijft. Verschillende invloeden, zoals vuil en de verschillende weersomstandigheden, kunnen ervoor zorgen dat natuursteen zichtbaar minder mooi wordt. Om die reden is het belangrijk om de natuurstenen vijverrand te impregneren, alvorens deze wordt geplaatst. Op deze manier voorkomt u dat er vuil in het natuursteen zal dringen, waardoor de natuurstenen vijverrand het langste mooi zal blijven.

Hardstenen vijverrand aanleggen

Om de aanleg van uw hardstenen vijverrand zo goed mogelijk te laten verlopen, willen wij u voorzien van een aantal tips. Om te beginnen raden wij aan om de hardstenen vijverrand pas aan te leggen zodra de vijver volledig is gevuld met water. De folie zal gaan ‘zetten’ zodra er water in de vijver wordt gedaan en dat zorgt ervoor dat de folie wat kan gaan bewegen. Wanneer de natuurstenen vijverrand al wordt geplaatst voordat de vijver wordt gevuld met water, bestaat de kans dat de hardstenen randen gaan afbreken. Wij raden aan om minstens één week na het vullen van de vijver te wachten met het plaatsen van de natuurstenen vijverrand.

Om te voorkomen dat er geen tuinaarde in de vijver zal spoelen, is het aan te raden om ervoor te zorgen dat de vijverrand iets hoger ligt dan de tuinaarde. Daarnaast zal de hardstenen vijverrand heel wat verschillende weersomstandigheden moeten kunnen doorstaan en daarom is het belangrijk dat de natuurstenen vijverrand stevig en vorstvrij is. Onze hardstenen materialen zijn hiervoor bij uitstek geschikt.

Voorbeeld gallerij

Dit zijn projecten van onze klanten, Heeft u ook eerder bij ons besteld en wilt u uw aankoop met ons delen? Stuur uw foto’s naar info@steenboknatuursteen.nl.

Advies of vrijblijvende offerte?

Heeft u vragen over de aanleg van een haardplateau van natuursteen of bent u benieuwd naar de kosten?

Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Wie zijn wij?

Deze website en haar diensten zijn onderdeel van Kerasom B.V., een groothandel in tegels en natuursteen. Ons magazijn en de zagerij bevinden zich op onderstaand adres.

Steenbok Natuursteen teamfoto