Natuursteen vensterbank op maat

Wanneer u op zoek bent naar een hoogwaardige kwaliteit vensterbank van natuursteen, bent u bij Steenbok Natuursteen aan het juiste adres. Door ons brede assortiment van verschillende gesteentes en afwerkingen, bent u altijd verzekerd van een natuurstenen vensterbank die past bij uw interieur. Waar u ook voor kiest, ons vakmanschap staat garant voor een maatwerk eindproduct met een natuurlijke uitstraling én lange levensduur.

Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken, zijn onze natuursteen vensterbanken beschikbaar in verschillende lengte- en breedtematen. Ideaal wanneer u uw natuursteenproducten zelf wenst te monteren. Naast onze standaard maten, bieden wij de optie aan om uw natuursteen vensterbank volledig op maat te zagen in onze eigen zagerij*.

* Let op: bij maatwerk zijn lengtes uit één deel tot 2200 mm mogelijk. Bij een afmeting van vanaf 1760 mm is echter alleen afhalen in Someren mogelijk. Op zoek naar een afwijkende breedte of dikte? Vraag dan gemakkelijk een offerte aan voor een maatwerk natuursteen vensterbank.

Vensterbanken van natuursteen voor binnen en buiten

Al onze vensterbanken van natuursteen zijn vervaardigd uit graniet of marmercomposiet. Dit zijn beide ijzersterke en zeer onderhoudsvriendelijke steensoorten met een lange levensduur. Zo is graniet het hardste materiaal en daardoor uitermate geschikt voor wisselende weersomstandigheden. Zowel binnen als buiten is het toepassen van deze stijlvolle steensoort dus geen probleem.

Composiet is niet geschikt voor toepassing buitenshuis. Deze steensoort heeft vergruisd marmer als basis en wordt vervolgens vermengd met hars en kleurpigment. Onder hoge druk en hoge temperatuur wordt dit vervolgens geperst tot een prachtig en gelijkmatig plaatmateriaal.

Voor een extra lange levensduur van uw natuurstenen vensterbank, zijn deze te behandelen met verschillende onderhoudsmiddelen, waaronder impregneer. Dit beschermt het gesteente niet alleen tegen vet en vuil, maar behoudt ook de natuurlijke en egale uitstraling van de natuursteen vensterbank.

Verschillende afwerkingen mogelijk

Naast de verschillende natuursteensoorten bieden wij ook een ruime keuze aan in afwerkingen van de vensterbanken van natuursteen. Onze vensterbanken hebben een gezoet of gepolijst oppervlak. Wanneer u op zoek bent naar een matte uitstraling, kunt u het best kiezen voor een gezoete afwerking. Het zoeten van natuursteen heeft verschillende voordelen. Zo behoudt het langer zijn oorspronkelijke uiterlijk en worden natuurlijke krassen zo veel mogelijk weggewerkt.

Is een hoogglans afwerking meer uw smaak? Kies dan voor een vensterbank met een gepolijste afwerking. Door het gesteente met een steeds fijnere korrel te schuren, ontstaat er een glanzende bovenlaag.

Hardstenen vensterbanken kopen

Bekijk hier de mogelijkheden voor een natuursteen vensterbank in de standaard maten of vraag een maatwerk offerte aan wanneer u de gewenste maat niet kunt vinden. Dan zorgen wij voor de rest. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met één van onze specialisten voor vrijblijvend advies over de geschikte natuursteen vensterbank voor u. Ontdek de schoonheid en duurzaamheid van natuursteen en geef uw interieur een tijdloze en elegante uitstraling met een natuursteen vensterbank van Steenbok Natuursteen.